Seksuaaliterapia

Seksuaalisuus on osa kokonaisvaltaista hyvinvointia ja osa meitä kaikkia läpi koko elämän. Joskus seksuaalisuuteen liittyy omia tai parisuhteessa koettuja haasteita joita on hyvä tarkastella ulkopuolisen ihmisen avulla. Seksuaaliterapia on yksilö – tai pariterapiaa koulutetun seksuaaliterapeutin vastaanotolla. Terapiassa käsitellään henkilökohtaisia, joskus vaikeaksikin koettuja asioita. Seksuaaliterapiaan voit tulla yksin tai yhdessä kumppanin kanssa kun haluat keskustella luottamuksellisesti seksuaalisuuteen liittyvistä asioista, iloista ja haasteista ammattilaisen kanssa.

Seksuaaliterapiassa käydään keskimäärin 5-10 kertaa. Ensimmäisellä kerralla kartoitetaan asiakkaan/asiakkaiden tilannetta ja sovitaan mahdollisesta terapiaprosessin aloittamisesta. Terapiaan tuleminen ei sido jatkokäynteihin, vaan niistä sovitaan aina erikseen. Voit siis tulla terapiaan kerran ja päättää sen jälkeen, haluatko jatkaa.

Syitä seksuaaliterapiaan hakeutumiselle on esimerkiksi kiihottumiseen tai orgasmiin liittyvät ongelmat, haasteet vuorovaikutuksessa tai omien tarpeiden ilmaisemisessa, haluttomuus, parisuhteessa halujen eriparisuus, itseä mietityttävät fantasiat, seksuaalinen suuntautuminen, uskottomuus, seksissä ilmenevät kivut, ero, kehoon liittyvä epävarmuus tai muut seksuaalisuuteen ja parisuhteeseen liittyvät haasteet. Seksuaaliterapiaan voi tulla myös ilman ongelmaksi koettua asiaa, kun haluat tarkastella omaa seksuaalisuuttasi ja seksuaalihistoriaasi. Seksuaaliterapiaan tullaksesi sinulla ei tarvitse olla parisuhdetta tai seksikumppania.

Seksuaaliterapia on luottamuksellista ja perustuu keskustelulle sekä mahdollisille kotitehtäville. Terapiaan ei liity alastomuutta tai koskettelua.


Tutustu muihinkin palveluihin